Bezig met laden...

Draadfittingen

BSP draadfittingen zijn fittingen die voorzien zijn van duimse schroefdraad. Ze worden veelvuldig toegepast in de industrie maar kunnen ook thuis worden gebruikt voor het aanleggen van een buitendouche of waterleiding naar stallen en schuren in combinatie met RVS buis. Van kogelkranen tot pijpnippels: je vindt het bij RVS Land.

36 producten

Filters
per pagina

Verbinden van RVS draadfittingen

Draadfittingen zijn buisverbinders die je gemakkelijk met elkaar kunt verbinden. Wij hebben de volgende maten in ons assortiment: 3/8", 1/2", 3/4" en 1". Door gebruik te maken van verloopfittingen kun je ook verschillende diameters met elkaar verbinden.

Soorten BSP fittingen

Draad fittingen zijn er in vele verschillende types en uitvoeringen. Zo hebben we koppelingen, T-stukken, knieën, moffen, kogelkranen, draad- en lasnippels, maar ook afsluitdoppen in diverse uitvoeringen.

Bijpassende ASTM buizen op maat gemaakt

Voor het maken van leidingwerk heb je naast onderstaande BSP draadfittingen ook buis nodig. Bijpassende ASTM buizen hebben wij ook op voorraad en kunnen we voor je in de door jouw gewenste lengte(s) leveren. Deze buizen in RVS316 kwaliteit hebben een grote wanddikte zodat je er zonder problemen draad op kunt tappen. Ook is deze buis met het juiste gereedschap makkelijk buigbaar.

Alles wat je moet weten over BSP draadfittingen

Draadfittingen verschillen in bepaalde opzichten van andere soorten buisfittingen en er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Op ons blog vind je een uitgebreid artikel over BSP draadfittingen, waarin we je alles vertellen wat je moet weten over deze veelzijdige productgroep. Denk hierbij aan de maatvoering, normering, druk en pakking.

Kogelkranen kopen

Een kogelkraan is verkrijgbaar in 1-delig, 2-delig en 3-delig. Afhankelijk van de uitvoering kun je kiezen tussen een draaduitvoering en een las-las uitvoering.
Het huis van de 1-delige kogelkraan bestaat uit één deel, de kogel is hierin verwerkt. Doordat de kogel kleiner is, is de doorgang gereduceerd.
De 2-delige kogelkraan bestaat uit twee delen. Dit is de meest toegepaste uitvoering, omdat deze een volle doorgang heeft. Er zit dus geen vernauwing in de doorvoer.
De 3-delige kogelkraan bestaat uit drie delen. Deze kranen zijn te herkennen aan de buitenzijde: hier zie je lange bouten zitten die de kogelkraan bij elkaar houden. 3-delige kogelkranen worden vaak in de industrie toegepast, waar het nodig kan zijn om het middenstuk van de kogelkraan te demonteren.