Bezig met laden...

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters voor binnen en buiten. Of je nu op zoek bent naar een luchtrooster, muurrooster of gevelrooster voor de badkamer, keuken of buitenmuur: in ons ruime assortiment hebben we voor alle toepassingen een oplossing. In onze ventilatierooster keuzehulp helpen we je verder met het vinden van het pefecte luchtrooster.

Producten 1-36 van 130

Filters
per pagina

Ventilatieroosters en gevelroosters kopen

Nu het isoleren van je huis steeds belangrijker wordt, groeit ook de noodzaak van doeltreffende ventilatie. RVS Land biedt een groot assortiment roosters voor luchttoevoer, luchtafvoer en natuurlijke ventilatie. Ook luchtroosters voor een afzuigkap, wasdroger, mechanische ventilatie of een WTW-installatie vind je in ons ruime aanbod. Weet je nog niet zeker welk model gevelrooster of muurrooster geschikt is voor jouw toepassing? Onze ventilatie experts helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Ventilatierooster voor het hele huis

Onze ventilatie roosters worden toegepast op de gevel voor particulier gebruik, maar ook voor de bouw, industrie en utiliteit. In ons assortiment vind je voor elke toepassing een geschikt luchtrooster, zowel voor binnenmuren als buitenmuren. En het oog wil ook wat, dus er zijn verschillende designs verkrijgbaar: van minimalistische tot design ventilatieroosters. Ook voor zwarte ventilatieroosters ben je bij ons aan het juiste adres.

Waar plaats je een ventilatierooster?

Een ventilatierooster kan op verschillende plaatsen worden geplaatst, afhankelijk van de specifieke behoeften en het doel van de ventilatie. Enkele veelvoorkomende plaatsen waar ventilatieroosters worden geïnstalleerd zijn ramen, muren en gevels, deuren en plafonds. Bij RVS Land vind je een uitgebreid aanbod aan ventilatieroosters, zodat je aan de slag kunt met een goede ventilatie in je huis.

Luchtrooster voor iedere toepassing

Ventilatieroosters zijn een belangrijk onderdeel van elke woning of gebouw, omdat ze zorgen voor luchtverversing. Bij het kiezen van een luchtrooster is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en plaatsing van de opening waar het rooster in geplaatst zal worden, evenals het gewenste materiaal en design. Wij bieden verschillende materiaalopties en zijn een betrouwbare partner voor al je ventilatierooster behoeften. De luchtroosters van RVS Land voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen om jou te voorzien van de beste roosters.

Hoe plaats je een ventilatierooster?

Hoe je een ventilatierooster installeert, hangt af van het model rooster dat je kiest. Er zijn typen roosters die zijn voorzien van een aansluitbus voor plaatsing in een luchtkanaal, deze worden gemonteerd met behulp van slangenklemmen en aluminium tape. Maar er zijn ook modellen met een vlakke achterkant die simpelweg met schroeven op de muur worden gemonteerd. Dan zijn er ook nog roosters die worden ingemetseld of in een bepaalde uitsparing worden geklemd. Kijk altijd goed naar de montagewijze voor je een ventilatierooster kiest, om na te gaan of dit passend is voor jouw situatie.

Huis ventileren voor een gezond leefklimaat

Met een goede ventilatie in huis blijft de lucht schoon en gezond. Door koken, wassen, douchen en stoken vervuilen en bevochtigen we de lucht binnenshuis, wat niet gezond is. Door te ventileren voer je deze vochtige en vervuilde lucht af en voer je weer schone, droge lucht aan. Lees ook eens ons blog over het belang van ventilatie in je huis.

Ventilatieroosters rond

Ventilatieroosters heb je in verschillende vormen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een rond luchtkanaal waarop het luchtrooster aangesloten moet worden. Je kunt kiezen voor een ventilatierooster rond, maar ook een andere vorm zoals vierkant of rechthoekig, zolang de achterzijde maar voorzien is van een ronde aansluitbus. Op deze manier kan het luchtrooster eenvoudig worden gekoppeld aan de ronde afvoerbuis.

Luchtrooster kopen

Luchtroosters zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Neem als uitgangspunt hetgene wat voor jou belangrijk is, dat kan het doel zijn, zoals een luchtrooster muur of luchtrooster plafond, maar ook de uitstraling, zoals een luchtrooster zwart. Ook het afsluitbare ventilatierooster is erg populair. Kies vanuit jouw voorkeur de betreffende subcategorie bovenaan deze pagina en ontdek alle mogelijkheden.