Bezig met laden...
Frans Balkon

Frans Balkon

Een Frans balkon is een doorvalbeveiliging voor naar binnen openslaande ramen op een verdieping. De basis is een glasplaat die verticaal tegen de muur of tegen het kozijn gemonteerd wordt. Weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt voor het monteren van een Frans balkon? Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en we zetten alles wat je nodig hebt voor je op een rij.

Vraag offerte aan

Diverse montage mogelijkheden voor een Frans balkon

  • Met een Easy Glass View op basis van slanke verticale profielen kies je voor een stijlvol Frans balkon;
  • Stel zelf jouw Frans balkon met horizontale montage samen met behulp van glasframebuis- of koker en hoekstukken.
  • Een minimalistisch Frans balkon monteer je met glasadapters.

Wat is een Frans balkon?

Een Frans balkon is een soort balkon dat zich aan de buitenkant van een huis of gebouw bevindt. Het bestaat uit een enkele, meestal smalle deur of raam dat uitkomt op een balkonhekwerk. In tegenstelling tot een traditioneel balkon, waarbij je op een platform kunt stappen en er ruimte is om te zitten of te staan, is een Frans balkon alleen bedoeld als decoratief element en om frisse lucht binnen te laten. Een Frans balkon zie je vaak bij huizen of appartementen in steden waar er beperkte buitenruimte is.

Doorvalbeveiliging

Met een Frans balkon voorkom je op een stijlvolle en veilige manier dat er iemand uit het raam valt. Deze doorvalbeveiliging is niet alleen praktisch, maar heeft ook zeker toegevoegde waarde voor de uitstraling van je woning.

Frans balkon van glas

Balustrade systemen voor het monteren van een Frans balkon vind je een veel soorten en maten, maar een glazen Frans balkon is het meest populair. Dit zorgt namelijk voor het meest wijde uitzicht en een optimale lichtinval. Daarnaast is een Frans balkon van glas de meest stijlvolle en strakke oplossing. In ons assortiment vind je diverse systemen van Q-railing voor het monteren van een glazen Frans balkon. Kies jouw favoriet en ga direct aan de slag. In ons blog lees je meer over een Frans balkon met RVS en glas.