Bezig met laden...

Pluggen

Pluggen zijn essentieel voor het bevestigen van schroeven of bouten in stenen muren of andere soorten materialen, zoals bijvoorbeeld hout. Ze vormen de basis voor het veilig ophangen van alles: van lichte decoraties tot zware schappen. Hoe langer de muurplug en de schroef, hoe steviger de verbinding.

6 producten

Filters
per pagina

Verschillende soorten pluggen

In deze categorie vind je de volgende pluggen:

  • Nylon pluggen: standaard muurplug voor draadbouten of spaanplaatschroeven;
  • Messing pluggen: voor metrische schroefdraad in een stenen muur;
  • Rampa pluggen: voor het maken metrische schroefdraad in hout;
  • Leuningpluggen: voor montage in zachte, slechte en poreuze muren.

Het belang van pluggen

Pluggen spelen een belangrijke rol in de constructie- en doe-het-zelfwereld door te zorgen voor een stevige verankering van schroeven in materialen die op zichzelf niet genoeg grip bieden, zoals gipsplaten, beton of baksteen. Zonder het gebruik van de juiste plug kunnen bevestigingen zwak zijn, wat leidt tot schade aan de muur en het risico dat ophangende onderdelen vallen. 

Wat is een plug?

Een plug is een klein, maar krachtig hulpmiddel gemaakt van plastic, metaal of een combinatie van materialen, ontworpen om in een voorgeboord gat in de muur te passen. Wanneer een schroef in de plug wordt gedraaid, zet de plug uit en klemt zich vast tegen de binnenkant van het boorgat. Dit zorgt voor een sterke houvast. Er bestaan verschillende soorten pluggen, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en muurmaterialen, van lichtgewicht pluggen voor droge muren tot zware ankers voor beton en steen.

Welke pluggen bij welke schroeven

Het kiezen van de juiste plug voor je schroef en muurtype is essentieel voor een veilige montage. De diameter en lengte van de schroef moeten overeenkomen met de specificaties van de plug. Lichtgewicht pluggen zijn ideaal voor kleine schroeven en klusjes zoals het ophangen van schilderijen, terwijl zwaardere pluggen en bijbehorende schroeven nodig zijn voor het bevestigen van kasten of televisies. Wij adviseren we je graag over de perfecte match tussen plug en schroef voor jouw project.

Pluggen muur

Het kiezen van de juiste muurpluggen is afhankelijk van het type muur waarin je wilt boren. Muurpluggen zijn er in diverse uitvoeringen, elk bedoeld voor een specifiek muurmateriaal. Voor poreuze materialen zoals baksteen en beton zijn er speciale pluggen die uitzetten om een stevige greep te verkrijgen. Voor gipsplaten zijn er weer andere types die zich achter de plaat verankeren voor maximale draagkracht.

Het voordeel van de juiste plug

Het gebruik van de juiste plug zorgt niet alleen een stevige en veilige bevestiging, maar voorkomt ook schade aan muren en geïnstalleerde onderdelen. Wij begrijpen het belang van kwalitatieve pluggen en bieden daarom alleen producten aan van de hoogste kwaliteit, geschikt voor elke toepassing.

Bevestigingsmaterialen kopen

Kies voor RVS Land voor jouw bevestigingsbehoeften en profiteer van ons deskundig advies en onze kwaliteits bevestigingsmaterialen. Of je nu werkt aan een klein doe-het-zelfproject of een grote constructie, wij hebben de pluggen die je nodig hebt om elke taak met vertrouwen te voltooien.