Bezig met laden...

Oogplaten

Oogplaten en mastplaten in RVS304 (A2) en RVS316 (A4) met een hoogglans gepolijst of glanzend oppervlak. Deze oogplaten RVS zijn leverbaar in diverse vormen en afmetingen; met gebogen, ronde, rechthoekige of ruitvormige montageplaten. Een RVS oogplaat is veelzijdig in te zetten voor bijvoorbeeld het bevestigen van touwen en kabels tot bootbeslag.

17 producten

Filters
per pagina

Oogplaat RVS online kopen

Een RVS oogplaat is een veelzijdig bevestigingsmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt in situaties waar een stevig, veilig en duurzaam montagepunt nodig is. Het voordeel van RVS oogplaten is dat ze bestand zijn tegen corrosie en slijtage - hierdoor zijn ze perfect voor zowel binnen als buiten. Je kunt ze ook probleemloos toepassen in vochtige of zoute omstandigheden, zoals op boten.

RVS oogplaat toepassen

RVS oogplaten zijn geschikt voor tal van toepassingen in huis en tuin. Hieronder lichten we een aantal voorbeelden uit:

  • Bevestigingspunt voor touwen en kabels: een RVS oogplaat is een betrouwbaar ankerpunt voor touwen, kabels, of kettingen. Dit is handig voor het ophangen van schommels, hangmatten, of het bevestigen van zeil- en tuigageonderdelen op boten. Bekijk ook bijpassende RVS bootonderdelen.
  • Decoratieve toepassingen: vanwege het aantrekkelijke uiterlijk van RVS kunnen RVS oogplaten ook gebruikt worden in interieur- of tuinontwerp, bijvoorbeeld als bevestigingspunten voor verlichting, plantenhangers of andere decoratieve accessoires.
  • Maritieme toepassingen: In de scheepvaart en bij watersporten worden RVS oogplaten gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het bevestigen van dekbeslag, het creëren van bevestigingspunten voor touwwerk, of als onderdeel van het ankersysteem.

Let op, deze oogplaten zijn niet geschikt voor hijs- en takelwerkzaamheden.

Oogplaat breed inzetbaar

Of je nu iets praktisch moet ophangen, zorgen voor veiligheid, of gewoon iets moois wilt ophangen, een RVS oogplaat komt altijd van pas. En het mooie is, je hoeft je geen zorgen te maken dat het snel kapot gaat door roest. Super handig, toch? Bekijk ook ons complete assortiment bouw- en tuinbeslag.