Bezig met laden...

RVS Scharnieren

RVS scharnieren en RVS paumelles in diverse maten en uitvoeringen. Lees onderaan deze pagina meer over de verschillende uitvoeringen deurscharnieren om een juiste keuze te kunnen maken voor jouw situatie. Bekijk ook onze zwarte scharnieren voor een industriële look.

13 producten

Filters
per pagina

Wat is het verschil tussen een RVS scharnier en een RVS paumelle?

Een RVS scharnier bestaat uit twee delen, die bij elkaar worden gehouden door een pen. Het is niet mogelijk om de platen uit elkaar te halen en de deur uit het scharnier te tillen.
Een RVS paumelle bestaat uit twee losse delen, waarbij het gat in het ene deel precies om de pen in het andere deel past. Daardoor is het, in tegenstelling tot bij een scharnier, mogelijk om de deur uit het scharnier te tillen. Dat kan handig zijn als er bijvoorbeeld geschilderd moet worden.

Het monteren van een RVS paumelle gaat gemakkelijker dan het monteren van een RVS deurscharnier, omdat beide onderdelen los van elkaar gemonteerd kunnen worden alvorens ze in elkaar worden geschoven. Bij een RVS scharnier dienen de twee onderdelen op hetzelfde moment op de deur en op het kozijn gemonteerd te worden.

RVS scharnieren en paumelles voor binnendeuren en buitendeuren

  • RVS Kogellagerscharnier: de aangrijppunten van de twee platen rusten op kogellagers. RVS Kogellagerscharnieren zorgen voor een soepelere beweging van de deur ten opzichte van "normale" scharnieren.
  • RVS Glijlagerscharnier: Het draaipunt van het RVS scharnier is uit het midden geplaatst, daardoor is inkrozing voor de knoop in het kozijn niet nodig. Door de kunststof zelfsmerende glijlagers heb je geen last van metaalslijpsel en zijn de scharnieren onderhoudsarm.
  • RVS Veiligheidsscharnier: extra zwaar inbraakwerend veiligheidsbeslag voorzien van een dievenklauw, SKG*** keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze scharnieren zijn geschikt voor voordeuren, achterdeuren, garagedeuren en tuindeuren.
  • RVS Paumelle: een RVS paumelle bestaat uit twee ongelijke platen die in elkaar passen, één met een gat en één met een stift.
  • RVS Kogelstiftpaumelle: een RVS paumelle waarbij de draaipin draait op een gelagerde kogel, daardoor kunnen ze een groter gewicht dragen dan scharnieren en zijn ze bijzonder geschikt voor buitendeuren.
  • RVS Taatsscharnier: dit RVS scharnier is geschikt voor taatsdeuren waarvan de bevestigingspunten aan de boven- en onderkant van de deur zitten, waardoor deze een pivoterende beweging maakt. Bij een pivot deur is een kozijn niet nodig, waardoor je een strakke uitstraling creëert.

Deurscharnier in RVS

Als je jouw nieuwe of bestaande deur hebt voorzien van deurscharnieren, dan kan de rest van het deurbeslag ook niet achterblijven. Of je nou een nieuwe deur hebt of een bestaande deur een andere stijl wil meegeven, met ons aanbod deurbeslag aan kun je alle kanten op. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor het stylen van je binnendeur of buitendeur.