Bezig met laden...

Spanwartels

Een spanwartel wordt gebruikt om de spanning op een staaldraad, ketting of koord aan te passen, waardoor deze strakker of losser kan worden gemaakt. Spanwartels bestaan uit twee haken en/of ogen die in tegenovergestelde richting draaien, waardoor je door aan de wartel te draaien de lengte en de spanning kunt regelen.

7 producten

Filters
per pagina

Hoe werkt een spanwartel?

Een spanwartel bestaat uit twee hoofdcomponenten met schroefdraad die in tegenovergestelde richting van elkaar bewegen. Door de spanwartel aan te draaien, bewegen de componenten naar elkaar toe, waardoor de kabel, draad of ketting strakker wordt getrokken. Draai je de spanwartel los, dan neemt de spanning af en wordt de verbinding losser. Met een spanwartel kun je de spanning fijn afstellen, zonder dat je je installatie hoeft te demonteren of aan te passen.

Waarvoor wordt een spanwartel gebruikt?

Een spanwartel wordt gebruikt voor het creëren van een strakke en veilige verbinding waarbij kabel, draad of ketting gespannen wordt. Spanwartels zijn multifunctioneel inzetbaar voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld in de bouw, op boten en in doe-het-zelf projecten. Denk hierbij aan het ophangen van verlichting, het bevestigen van zeil op een boot, of het strak trekken van een hekwerk of afrastering. In deze gevallen zorgt een spanwartel voor de nodige aanpassingsmogelijkheid en veiligheid.

RVS spanwartel in diverse uitvoeringen

Met onze spanwartels ben je verzekerd van een product dat niet alleen voldoet aan je verwachtingen, maar deze ook overtreft. Bij ons kun je terecht voor professioneel advies en een breed assortiment aan RVS producten die je project naar een hoger niveau tillen. Al onze spanwartels zijn vervaardigd van hoogwaardig RVS316. Ze zijn leverbaar in diverse maten en in de volgende uitvoeringen:

  • Spanwartel met twee haken
  • Spanwartel met één oog en één haak
  • Spanwartel met twee ogen
  • Spanwartel met twee gaffels

Spanwartel kopen

In ons assortiment bouwbeslag vind je hoogwaardige spanwartels: een duurzame en betrouwbare oplossing voor het spannen van kabels, draden of kettingen. Omdat ze zijn vervaardigd uit hoogwaardig RVS316 hebben ze een lange levensduur en zijn ze goed bestand tegen corrosie, ook wanneer ze buiten in een zure of zoute omgeving worden toegepast.