Bezig met laden...

Kabelspanners en Kabeleindstukken

RVS kabelspanners voor het monteren van kabel tussen twee staanders of balusters. Een RVS hekwerk met kabel vulling geeft een strakke en stoere uitstraling aan jouw interieur of exterieur én is gemakkelijk te monteren.

7 producten

 1. OP=OP
  Korting 10%
  RVS316 draadterminal M6 voor kabel 5 mm
  Voorraad: 1
  Special Price € 6,03 Prijs per stuk Regular Price € 6,69 Prijs per stuk
  Voorraad: 1
  Special Price € 6,03 Prijs per stuk Regular Price € 6,69 Prijs per stuk
Filters
per pagina

RVS spanners en eindstukken voor montage en spannen van kabel

Voor het monteren en spannen van RVS kabel heb je een kabel eindstuk en een kabelspanner nodig. Het kabel eindstuk wordt gebruikt voor montage van de kabel aan één uiteinde van de kabel tegen de baluster. De kabelspanner gebruik je voor het spannen van de kabel aan het andere uiteinde van de kabel en wordt tegen de tegenovergestelde baluster gemonteerd.

Het verschil tussen een kabelspanner en een kabelterminal

Voor het spannen van kabel tussen twee balusters maak je gebruik van een kabelspanner of kabelterminal:

 • Een kabelspanner is voorzien van een terminalbody met linker- en rechterdraad. Door deze aan te draaien zullen de spankop en de terminal dichter naar elkaar toe komen, waardoor de kabel gespannen wordt. 
 • Een kabelterminal op zich kan geen kabel spannen. Door er vanaf de achterkant een schroef of schroefdraad met moer in te draaien, kan deze wel gebruikt worden als kabelspanner. Dit werkt echter enkel wanneer de baluster voorzien is van een doorgaand gat, waardoor je een schroef of draadeind met moer door de baluster heen kunt draaien en spanning op de kabel kunt zetten. De kabelterminal kan niet worden gebruikt als spanner wanneer deze direct gemonteerd wordt in schroefdraad, zoals bijvoorbeeld in een baluster met een tapgat.

Fast Fix kabelsysteem: snel, compleet en kant-en-klaar

Wil je zelf een RVS balustrade of hekwerk met kabel vulling samenstellen? Bekijk dan ook eens het Fast Fix kabelsysteem: dit is een snel en compleet montage systeem voor RVS kabel waarmee je je balustrade vrij eenvoudig kunt voorzien van een strakke horizontale belijning met kabel. Het Fast Fix kabelsysteem wordt geleverd als complete set inclusief voorgemonteerde kabelspanner met schroefdraad en aantrekmoer, een speciale adapter en afdekkapjes.