Bezig met laden...

Muurflens RVS

RVS muurflenzen zijn geschikt voor het monteren van een RVS buis tegen een muur of andere vlakke ondergrond: duurzaam, roestbestendig én stevig. Een RVS muurflens is uitermate geschikt als voetplaat of muurrozet. Voor elke toepassing is er een geschikte muurflens RVS te vinden. Maak je keuze uit ons grote assortiment muurflenzen. Bekijk ook alle RVS buisverbinders.

Producten 1-36 van 80

Filters
Pagina
per pagina

Wat is een muurflens?

Een muurflens, soms ook wel een wandbeugel of wandflens genoemd, is een soort bevestigings- of aansluitstuk dat wordt gebruikt om een buis tegen een muur te monteren. Het is een platte, meestal ronde of vierkante plaat met gaten rond de omtrek voor bevestigingsmiddelen (zoals schroeven of bouten) en een centrale opening voor de doorvoer van een pijp of buis. De muurflens zorgt voor een stabiele en veilige verbinding tussen de buis en de muur. 

Muurflens RVS kopen

Het gebruik van een RVS muurflens heeft vele voordelen: zo is RVS een sterk en duurzaam materiaal dat erg onderhoudsarm is. Vanwege haar duurzame karakter en tijdloze uitstraling gaat het jarenlang mee. Een RVS muurflens is geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Muurflenzen worden onder andere toegepast in balustrades, hiermee verbind je de balustrade aan een muur en werk je je balustrade stevig af. Maar ook een garderobestang is niet compleet zonder muurflenzen. Voor welk doeleind jij ook buis of koker aan een muur wil bevestigen: in ons grote assortiment muurflenzen vind je altijd wat je zoekt.

Soorten muurflenzen RVS

In ons ruime assortiment vind je een groot aanbod aan muurflenzen in geborsteld RVS, chroom, zwart, gunmetal en messing. Standaard is de rechte uitvoering waarmee je een buis of pijp onder een hoek van 90 graden tegen de muur monteert, maar we verkopen ook uitvoeringen voor montage onder een hoek van 45 graden. Er bestaan diverse types muurflenzen waaruit je kunt kiezen:

  • Standaard muurflens: Een basis muurflens is voorzien van een plaat rondom de buisaansluiting die voorzien is van schroefgaten voor montage tegen de muur.
  • Blinde muurflens: Een populaire uitvoering is de blinde RVS muurflens met een meer minimalistische en strakke uitstraling. Een muurflens blind wordt namelijk zonder zichtbare schroefgaten tegen de muur gemonteerd: dat wil zeggen dat er na montage geen montagepunten of schroeven in zicht zijn. 
  • Uitneembare muurflens: Met een muurflens die aan de bovenzijde open is kun je de buis na montage altijd nog demonteren. Dit is handig voor constructies waarbij flexibiliteit vereist is, zoals het maken van een demontabele stang voor een deur.

RVS muurflens: duurzaam en functioneel

Muurflenzen RVS zijn niet alleen stevig en veilig, maar bieden ook esthetische voordelen. Met haar strakke, moderne uitstraling past een RVS muurflens perfect in elke setting, van moderne interieurs, keukens en badkamers tot in balustrades en constructies in de tuin. Bovendien is RVS gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat bijdraagt aan de algehele hygiëne en duurzaamheid. Bekijk ons volledige assortiment RVS muurflenzen en maak je keuze uit ons grote aanbod. Met onze snelle levering en uitstekende klantenservice bent je verzekerd van een prettige aankoopervaring.