Bezig met laden...

Spouwroosters

Spouwvoegroosters of bijenbekjes zijn stootvoegroosters die in een open kopvoeg van een gemetselde muur worden geplaatst, zodat insecten en ongedierte niet meer in de spouw kunnen binnendringen, terwijl de spouwventilatie intact blijft.

1 product

Filters
per pagina

Bijenbekjes houden wespen en ongedierte buiten de spouw

Een wesp kan al door een spleet van 5 mm kruipen. Wespen bouwen graag een wespennest in de spouw. Zo'n nest is nooit meer te verwijderen en verstoort de ventilatie van de spouw. Ook ongedierte, zoals muis, kan via een open stootvoeg en openingen via de binnenmuur je huis binnendringen. Voor een muis is een open voeg van 9 mm is al voldoende.

Spouwvoegroosters of bijenbekjes - Kenmerken

  • Behoudt voor een goede spouwventilatie en weert ongedierte uit de spouw.
  • Gemakkelijk en handmatig achteraf te plaatsen in de stootvoeg of de kopvoeg.
  • Snelle montage door klemming middels weerhaken.

Het belang van spouwventilatie

Omdat de bouwstenen van een buitenmuur poreus zijn dringt er vocht door de buitenmuur, waardoor de spouw en de isolatie ook vochtig worden. Om condens te voorkomen en vocht af te voeren, moet er voldoende geventileerd worden. Zo blijft je huis vochtvrij. Door het open laten van stootvoegen in de buitenmuur ontstaat er een natuurlijke spouwventilatie die ervoor zorgt dat vocht wordt afgevoerd en niet kan doordringen in de binnenmuren. Spouwvoegroosters behouden deze ventilatie en weren tegenlijkertijd ongedierte uit de spouw.