Montage en bevestiging van deurgrepen

Bezig met laden...

Kies de geschikte deurgreep jouw deur

Onze deurgrepen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Je hebt de keuze uit RVS deurgrepen, zwarte deurgrepen en messing deurgrepen in een groot aanbod aan modellen en lengtes. Het meest voorkomende en meest verkochte model is het T-model. Onderaan deze pagina vind je een greep uit ons assortiment.
Een deurgreep kies je bij ons op basis van het model, de lengte en de h.o.h. afstand. De h.o.h. afstand is de hartmaat tussen de deurgreepsteunen. Daarnaast is het belangrijk om te checken of het door jou gekozen model deurgreep geschikt is voor jouw type deur. Dit is afhankelijk van de bevestigingswijze en het materiaal van de deur. Op deze pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt voor het kiezen van een geschikte deurgreep voor jouw deur. 

Bevestigingswijze handgreep

Er zijn drie mogelijkheden voor het monteren van een deurgreep:

  • Blinde montage: Enkelzijdige montage waarbij je aan de binnenzijde niet kunt zien dat er aan de buitenzijde een deurgreep gemonteerd is. Dit is de meest voorkomende montage voor houten deuren. Blinde montage is ook geschikt voor aluminium en kunststof deuren, onder de voorwaarde dat er een metalen profiel in de deur verwerkt is op de plaats waar de steunen bevestigd worden. In alle andere gevallen raden wij doorgaande montage aan. Een deurgreep voor blinde montage wordt standaard geleverd met een bevestigingssetje.
  • Doorgaande montage: Enkelzijdige montage door de deur heen met aan de binnenzijde een sierdop. Dit is de meest stevige manier van monteren. Doorgaande montage is geschikt voor glazen deuren en, als er al doorgaande gaten in de deur zitten, voor kunststof en aluminium deuren. Een deurgreep voor doorgaande montage wordt standaard geleverd met een bevestigingssetje.
  • Dubbelzijdige montage: Montage aan beide zijden van de deur, dit wordt ook wel paarsgewijze montage genoemd. Dubbelzijdige montage wordt vaak toegepast bij glazen deuren of schuifdeuren. Een deurgreep voor dubbelzijdige montage wordt geleverd als set van twee stuks deurgrepen inclusief bevestigingssetje en kunststof beschermschijven voor het beschermen van een glasdeur.

Deurgreep monteren

Wij verkopen deurgrepen in standaard maten van gerenommeerde merken, zoals Intersteel deurgrepen en Artitec deurgrepen. Kom je er met onze standaard deurgrepen toch niet helemaal uit of ben je op zoek naar een specifiek model deurgreep met een afwijkende lengte en/of h.o.h. afstand? Dan is een maatwerk deurgreep de perfecte oplossing. Deze produceren wij zelf voor jou op maat in onze eigen werkplaats. En maatwerk is niet veel duurder dan een standaard deurgreep! Voor onze maatwerk deurgrepen vind je hieronder duidelijke montagevideo's:

Bevestigen van deurgreep voor blinde montage

Bevestigen van deurgreep voor doorgaande montage

Bevestigen van deurgreep voor dubbelzijdige montage


Deurgreep toepassingen

In onderstaande tabel vind je terug welke bevestigingswijze voor welk type deur geschikt is.

Bevestigingswijze Deurmateriaal
Blinde montage Hout*
Doorgaande montage Hout, PVC, Aluminium, Staal, Profiel, Glas
Dubbelzijdige montage Hout, PVC, Aluminium, Staal, Profiel, Glas

 

*RVS deurgrepen kunnen op kunststof of aluminium deuren ook blind gemonteerd worden, maar dan moet op de plaats van de steunen in de deur een metalen profiel zitten. Als je niet zeker weet of dit het geval is en/of als je twijfelt over de stevigheid, kun je het beste kiezen voor doorgaande montage. Dit is de meest stevige en eenvoudige manier van monteren.

Deurgreep voor glazen deur en voordeuren

Ben je op zoek naar een deurgreep voor een glazen deur* of een deurgreep voor een voordeur? Bekijk hieronder welke type deurgrepen wij aanraden voor elk type deur.

Afmeting deurgreep Deurmateriaal
Rond tot Ø 25 mm / Vierkant tot 25 x 25 mm / Rechthoek tot 40 x 20 mm Glazen deuren
Rond vanaf Ø 25 mm / Vierkant vanaf 25 x 25 mm / Rechthoek vanaf 40 x 20 mm Glazen deuren en voordeuren


*Bij glazen deuren wordt er altijd doorgaand, dus door de deur heen gemonteerd. Gaten voor het monteren van één of twee deurgrepen op een glazen deur moeten een diameter hebben van 12 mm.


Hart op hart afstand en lengte

De hart op hart afstand (h.o.h.) is de hartafstand tussen de twee schroefgaten van een deurgreep. Elke deurgreep heeft twee of meer steunen die elk een schroefgat in de deur nodig hebben voor montage. De h.o.h. afstand is vooral belangrijk wanneer je een bestaande deurgreep wil vervangen. Zo kun je de reeds geboorde schroefgaten in de deur gebruiken voor de montage van je nieuwe deurgreep.

De juiste lengte van de deurgreep is geheel afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur. De één houdt van een strakke lange deurgreep en de ander houdt het liever wat subtieler met een korte deurgreep. Gaat jouw voorkeur uit naar een lange greep? Meet dan de lengte van de deur op en trek hier aan de boven- en onderkant de speling van af die je nodig hebt om de deur te kunnen openen en sluiten. De grootte van deze speling kan per situatie verschillen, dus hier is geen vaste marge voor te adviseren.