Bezig met laden...

Patentbouten, Afbreekbouten en Inbusbouten

Diverse bouten voor montage van deurkrukken, meubelgrepen, veiligheidsschilden en veiligheidsrozetten. Je kunt ervoor kiezen deze losse bevestigingsmaterialen mee te bestellen met je deur- of meubelbeslag omdat je deze wil monteren op bijvoorbeeld een dikkere deur of als reserve materiaal.

12 producten

Filters
per pagina

Bouten voor montage van deur- en meubelbeslag

  • Patentbouten voor montage van deurkrukken door de deur heen: per deurkruk worden er twee patentbouten gebruikt die de rozetten, garnituren of onderconstructies van het deurbeslag tegen elkaar trekken. Een patentbout wordt bijna altijd in combinatie met een patenthuls gebruikt. Een uitzondering hiervan is als er schroefdraad in het tegenschild of tegenrozet zit.
  • Afbreekbouten zijn een variant van patentbouten. Het voordeel van een afbreekbout is dat deze zonder problemen op de gewenste lengte kan worden afgebroken. Je kan ter plekke beslissen hoe lang de bout dient te worden. De afbreekbouten kunnen direct in de huls of rozet gedraaid worden
  • (Inbus)bouten worden gebruikt voor montage van veiligheidsschilden en veiligheidsrozetten op buitendeuren en voordeuren.

Hoeveel patentbouten heb ik nodig voor een deurkruk of greep?

  • Montage van een deurkruk: 2 patentbouten en 2 patenthulzen;
  • Montage van een greep met twee schroefgaten: 2 patentbouten en 2 patenthulzen;
  • Montage van een greep of knop met één schroefgat: 1 patentbout en 1 patenthuls.