Bezig met laden...

Deurkrukstiften

Deurkrukstiften voor montage van deurklinken. Maak je keuze uit diverse soorten deurkruk stiften. Een deurkrukstift hol worden gebruikt voor het monteren van een paar deurkrukken aan beide zijden van een deur, en een wisselstift is geschikt voor het monteren van een enkele deurkruk aan één zijde van de deur.

8 producten

Filters
per pagina

Welke deurkrukstift kiezen?

In ons assortiment vind je diverse uitvoeringen deurkrukstiften en wisselstiften. Je kunt ze onderscheiden in 3 soorten:

  • Holle deurkrukstiften worden gebruikt voor het verbinden van een deurkrukset aan beide zijden van een deur;
  • Wisselstiften met keilbout of tuimelaar worden gebruikt voor het monteren van een enkelzijdige deurkruk;
  • Wisselstiften met schroefdraad worden gebruikt voor het verbinden van een deurkruk met een voordeurknop op je voordeur.

Wat is een deurkrukstift?

Een deurkrukstift (ook bekend als een krukstift of vierkantstift) is een metalen staaf die gebruikt wordt om de deurkrukken aan beide zijden van de deur met elkaar te verbinden. Deze stift gaat door het slotmechanisme heen. Wanneer de deurkruk aan een kant wordt bewogen, draait de stift en activeert het mechanisme om de deur te openen of te sluiten. Deurkrukstiften zijn standaard onderdelen die ervoor zorgen dat de deurkrukken functioneel zijn.

Een deurkruk stift wordt bij een paar deurkrukken vaak standaard meegeleverd. Heb je er toch nog een nodig, dan kun je er nog los een holle deurkrukstift bij kopen.

Wat is een wisselstift?

Een wisselstift wordt gebruikt in situaties waarbij een deurkruk aan één zijde van de deur onafhankelijk moet kunnen bewegen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de binnenzijde van een voordeur, een meterkast, een paniekfunctie op nooduitgangen of bij bepaalde types van badkamerdeuren, waarbij de deur van binnenuit wel geopend moet kunnen worden, ongeacht of de deur aan de buitenkant op slot is gedraaid. De wisselstift maakt het mogelijk dat één deurkruk de deur kan openen.

Deurklinken die je als gatdeel kunt kopen (dus als één enkele deurklink voor montage aan één zijde van de deur) worden geleverd exclusief wisselstift. Daarbij dien je dus altijd een wisselstift met keilbout of tuimelaar mee te bestellen. 

Wat is het verschil tussen een deurkrukstift en wisselstift?

Het grote verschil is dat een deurkrukstift een basiscomponent is die twee deurkrukken aan beide zijden van de deur met elkaar verbindt en zorgt voor normale deurfunctie. Een wisselstift heeft een specifieke toepassing die het mogelijk maakt dat deurkrukken onafhankelijk van elkaar functioneren onder bepaalde omstandigheden.

Deurbeslag online kopen?

Bij RVS Land begrijpen we dat jouw huis de spiegel is van je persoonlijkheid. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan deurbeslag in diverse stijlen, waarmee je het deurbeslag perfect kunt afstemmen op jouw woonstijl. Zwart deurbeslag voegt een moderne touch toe aan elke deur, terwijl messing deurbeslag een warme uitstraling geeft. Elk product is ontworpen met oog voor detail en vervaardigd uit hoogwaardig materiaal, gegarandeerd om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen.