Bezig met laden...
Vanaf € 21,02 Prijs per stuk
Artikelnummer
304.01200.000.10
VRAAG OVER DIT PRODUCT?   
 Mail  045-7370045
ma t/m vr
09:00 tot 16:30 uur
(vrijdag tot 12:00 uur)
Heb je een vraag over dit product?

RVS pianoscharnier, vervaardigd van RVS304 met een hoogglans gepolijst oppervlak. Een pianoscharnier strekt zich uit over de gehele lengte van een voorwerp, waardoor het gewicht gelijkmatiger wordt verdeeld dan bij normale scharnieren, die meestal aan de zijkanten van een deur of klep worden geplaatst. Daarnaast voorkom je met een pianoscharnier doorbuigen of doothangen in het midden. 

Pianoscharnier afmetingen

Dit pianoscharnier RVS is verkrijgbaar in verschillende afmetingen voor gebruik bij diverse toepassingen. Een pianoscharnier dankt zijn naam aan het gebruik bij pianodeksels, maar pianoscharnieren kunnen ook worden gebruikt in andere toepassingen, zoals langwerpige kleppen, luiken of andere voorwerpen waarbij een gelijkmatige ondersteuning over de hele lengte wenselijk is. 

Pianoscharnier monteren

Een pianoscharnier bevestigen is niet moeilijk. Deze pianoscharnieren zijn voorzien van schroefgaten voor een eenvoudige montage met pianoscharnier schroeven. Het type en de lengte schroef die je nodig hebt zijn afhankelijk van het object. Markeer met een potlood waar je het scharnier wilt plaatsen op het voorwerp. Zorg ervoor dat de markeringen aan beide zijden gelijk zijn. Plaats het scharnier op de gemarkeerde positie en teken de locaties van de schroefgaten af.

Boor voorzichtig gaten op de gemarkeerde locaties. De diameter van de boorgaten moet overeenkomen met de diameter van de schroeven die je gaat gebruiken. Plaats het scharnier opnieuw op de gemarkeerde positie en bevestig het met schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven stevig worden vastgedraaid, maar niet te strak om schade te voorkomen.

RVS pianoscharnier - Technische informatie

Type: Scharnier
Model: Pianoscharnier
Materiaal:
RVS304
Oppervlak: Hoogglans gepolijst

Klantenreviews
Montage
Onderhoud