Bezig met laden...

Scharnieren Binnendeur

Ontdek de ideale scharnieren voor binnendeuren. Of je nu een enkele scharnier voor een binnendeur zoekt of meerdere scharnieren voor binnendeuren nodig hebt, onze selectie combineert kwaliteit met stijl. Onze scharnieren garanderen een soepele werking en een duurzame levensduur en passen in elk interieur. Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten binnendeur scharnieren.

28 producten

 1. Korting 45%
  Intersteel kogellagerscharnier 89 x 89 x 2,5 mm RVS
  Voorraad: 66
  Special Price € 4,37 Prijs per stuk Regular Price € 7,95 Prijs per stuk
  Voorraad: 66
  Special Price € 4,37 Prijs per stuk Regular Price € 7,95 Prijs per stuk
 2. Intersteel taatsscharnier zwart
  Levertijd: Tijdelijk uitverkocht
  € 136,11 Prijs per stuk
  Levertijd: Tijdelijk uitverkocht
  € 136,11 Prijs per stuk
Filters
per pagina

Wat is het verschil tussen een RVS deurscharnier en een paumelle?

Een deurscharnier RVS bestaat uit twee delen, die bij elkaar worden gehouden door een pen. Het is niet mogelijk om de platen uit elkaar te halen en de deur uit het scharnier te tillen.
Een paumelle bestaat uit twee losse delen, waarbij het gat in het ene deel precies om de pen in het andere deel past. Daardoor is het, in tegenstelling tot bij een scharnier, mogelijk om de deur uit het scharnier te tillen. Dat kan handig zijn als er bijvoorbeeld geschilderd moet worden.

Het monteren van een RVS paumelle gaat gemakkelijker dan het monteren van een RVS deurscharnier, omdat beide onderdelen los van elkaar gemonteerd kunnen worden alvorens ze in elkaar worden geschoven. Bij een RVS deurscharnier dienen de twee onderdelen op hetzelfde moment op de deur en op het kozijn gemonteerd te worden.

RVS deurscharnieren en paumelles voor binnen en buiten

 • RVS Kogellagerscharnier: de aangrijppunten van de twee platen rusten op kogellagers. Kogellagerscharnieren zorgen voor een soepelere beweging van de deur ten opzichte van "normale" scharnieren.
 • RVS Glijlagerscharnier: Het draaipunt van het deurscharnier is uit het midden geplaatst, daardoor is inkrozing voor de knoop in het kozijn niet nodig. Door de kunststof zelfsmerende glijlagers heb je geen last van metaalslijpsel en zijn de scharnieren onderhoudsarm.
 • RVS Veiligheidsscharnier: extra zwaar inbraakwerend veiligheidsbeslag voorzien van een dievenklauw, SKG*** keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze scharnieren zijn geschikt voor voordeuren, achterdeuren, garagedeuren en tuindeuren.
 • RVS Paumelle: een paumelle bestaat uit twee ongelijke platen die in elkaar passen, één met een gat en één met een stift.
 • RVS Kogelstiftpaumelle: een paumelle waarbij de draaipin draait op een gelagerde kogel, daardoor kunnen ze een groter gewicht dragen dan deurscharnieren en zijn ze bijzonder geschikt voor buitendeuren.
 • RVS Taatsscharnier: dit deurscharnier is geschikt voor taatsdeuren waarvan de bevestigingspunten aan de boven- en onderkant van de deur zitten, waardoor deze een pivoterende beweging maakt. Bij een pivot deur is een kozijn niet nodig, waardoor je een strakke uitstraling creëert.

Binnendeur scharnier kopen

Als je jouw nieuwe of bestaande deur hebt voorzien van een scharnier voor een binnendeur, dan kan de rest van het deurbeslag ook niet achterblijven. Of je nou een nieuwe deur hebt of een bestaande deur een andere stijl wil meegeven, met ons aanbod deurbeslag aan kun je alle kanten op. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor het stylen van je binnendeur of buitendeur.