Bezig met laden...

Boren en Tappen

Bij RVS Land vind je het gereedschap dat je nodig hebt bij het boren in RVS en het tappen van gaten in RVS: van een centerpunt en boorolie tot een cobalt boor en draadtap.

12 producten

Filters
per pagina

Gaten boren in RVS

Een complete RVS balustrade of RVS trapleuning kun je eenvoudig naar jouw wensen samenstellen. Een gat boren in RVS wordt heel gemakkelijk met onze gereedschappen voor boren en tappen. Voor veel voorkomende boor- en tapwerkzaamheden hebben we speciale sets samengesteld zodat je niet alles zelf bij elkaar hoeft te zoeken. 

Roestvrij staal boren

Het boren in roestvrijstaal is niet zoals in andere materialen. RVS vraagt om een speciale werkwijze met de juiste materialen. Je dient namelijk gebruik te maken van een kolomboor, centerpunt, scherpe cobaltboor en smeerolie. RVS moet met een laag toerentaal worden geboord en bij grotere gaten dien je eerst voor te boren. Lees in ons blog een uitgebreide uitleg over het boren en tappen van gaten in RVS. Zo kan het niet misgaan!

Schroefdraad tappen voorboren

Om schroefdraad te tappen in RVS moet je eerst een gat boren. Vervolgens voorzie je dit gat met een draadtap van schroefdraad, zodat je er een schroef of moet in of over kunt draaien. Over schroefdraad tappen in RVS hebben wij een complete blog geschreven zodat je precies weet hoe het werkt en wat je nodig hebt.