Bezig met laden...

Gevelkap met overdrukklep

Gevelkap met overdrukklep in de vorm van een terugslagklep of valklep. Deze overdrukklep opent bij overdruk en weer sluit of dichtvalt bij het wegvallen van de druk. Deze overdrukroosters zijn geschikt voor een afzuigkap, wasdroger of mechanische ventilatie. Bekijk ook alle gevelkappen.

6 producten

Filters
per pagina

Gevelkap afzuigkap kopen

De terugslagklep in deze kaproosters opent als er een overdruk ontstaat door bijvoorbeeld het aanzetten van wasdroger of afzuigkap. Als de droger of wasemkap weer wordt uitgezet en de overdruk wegvalt, zal de terugslagklep weer vanzelf sluiten. Hierdoor staat het afvoerkanaal niet constant open en kan er geen koude lucht door afzuigkanaal naar binnen dringen.

Buitenrooster afzuigkap met terugslagklep

Een buitenrooster voor de afzuigkap met terugslagklep is een belangrijke component voor keukenventilatie. Dit type buitenrooster zorgt voor een efficiënte en effectieve afvoer van dampen, vet en andere kookgeuren naar buiten. De terugslagklep voorkomt dat lucht van buitenaf terugstroomt naar de keuken, waardoor ongewenste geuren en dampen worden voorkomen.

Gevelkap met terugslagklep - Kenmerken

  • Voorzien van een terugslagklep die opent bij overdruk en weer sluit bij het wegvallen van de druk.
  • Geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie of een afzuigkap.
  • Beschermt het kanaal tegen wind- en regeninslag.
  • Snelle en eenvoudige montage middels de aansluitbus met klemveren.

Kaprooster afzuigkap monteren

Deze kaproosters zijn voorzien van een ronde aansluitbus voor een luchtkanaal afvoerbuis. De aansluitbuis is voorzien van klemveren voor een snelle en eenvoudige aansluiting op de afvoerbuis. De overdrukroosters worden geleverd met bevestigingsschroeven.

Gevelkap in verschillende uitvoeringen

Ben je op zoek naar een gevelkap zonder terugslagklep? Bekijk ook eens de gevelkap met windbreker. Weet je niet goed welk rooster je nodig hebt? Lees dan onze pagina over het kiezen van een ventilatierooster.

Ventilatierooster kopen bij RVS Land

Verrijk je woongenot met het complete aanbod ventilatieroosters verkrijgbaar bij RVS Land. Onze selectie biedt oplossingen voor een optimale luchtcirculatie in je huis. Of je nu op zoek bent naar een deurrooster, ventilatieventiel of een ander rooster voor binnen of buiten, bij ons vind je altijd het juiste luchtrooster.