Bezig met laden...
Vanaf € 77,91 Prijs per stuk
Artikelnummer
SIGMA000-RVS
VRAAG OVER DIT PRODUCT?   
 Mail  045-7370045
ma t/m vr
09:00 tot 16:30 uur
(vrijdag tot 12:00 uur)
Heb je een vraag over dit product?

RVS inbouw overdrukrooster SIGMA met een mat geborstelde RVS frontkap, geschikt voor ronde ventilatiekanalen. Dit unieke design rooster is speciaal ontwikkeld voor inbouw in de gevel, waardoor deze strak op de muur ligt en minimaal uitsteekt. Voor het monteren van het rooster moet op voorhand al bij de bouw van het pand rekening zijn gehouden met een inbouw ventilatierooster of er moet een opening uit de gevel gezaagd of gekapt worden. Dit ventilatierooster bestaat uit een inbouw montagedeel en een frontkap. Het montagedeel is voorzien van twee muurankers en een druiprand, waardoor regen op een afstand van een paar centimeter van de muur of gevel naar beneden valt. Het design overdrukrooster is voorzien van een geïsoleerde vlinderklep die opent bij overdruk en weer sluit als de druk wegvalt. Tegelijk met de vlinderklep openen en sluiten ook de 2 RVS valkleppen. Om rinkelen te voorkomen zijn deze kleppen voorzien van onzichtbare rubberen isolatiestrips. Dit overdrukrooster is uitsluitend geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie, een afzuigkap, dampkap of een wasdroger. Het ventilatierooster wordt geleverd in een luxe verpakking inclusief bevestigingsmaterialen.

SIGMA overdruk inbouwrooster RVS - Toepassing

Niet geschikt voor natuurlijke ventilatie   Geschikt voor mechanische ventilatie   Niet geschikt voor WTW installaties   Geschikt voor afzuigkappen   Geschikt voor wasdrogers
Weet je niet zeker of dit ventilatierooster voor jouw situatie geschikt is? Bekijk dan onze pagina met informatie over de toepassing van diverse soorten ventilatieroosters.

RVS SIGMA overdrukrooster inbouw - Technische informatie 

Artikel: Premium Line overdrukrooster
Type: SIGMA
Toepassing: Afvoeren van lucht
Leverancier: PANEIR - AIRDESIGNS
Vorm: Rechthoekig, vlak
Materiaal: RVS304
Oppervlak frontkap: Mat geborsteld RVS304
Montage: Inbouw montage, aansluitbus met klemveren
Extra: Inclusief druiprand en bevestigingsmaterialen

Montage van het SIGMA overdrukrooster voor inbouw

Het SIGMA overdrukrooster wordt ingebouwd in de gevel. Hiervoor dient er een vierkante uitsparing van maximaal 19,5 x 19,5 cm in de gevel gemaakt te worden. Houd hier bij de bouw van het pand alvast rekening mee of laat de uitsparing achteraf zagen of netjes inkappen. Monteer het montagedeel waterpas aan de ventilatieschacht. Je kunt het rooster fixeren met de twee meegeleverde wandankers. Kitten of purren is uiteraard ook een mogelijk. Sluit zo nodig wel eerst de aansluitbus aan op het afvoerkanaal. Lift vervolgens de onderste lamel en positioneer het voorfront voor de twee bevestigingspunten en draai de schroefjes aan.

Onderhoud van het SIGMA overdrukrooster voor inbouw

Voor het goed functioneren van dit rooster en de vlinderklep is het van belang om het afvoerkanaal en het rooster elk jaar te inspecteren en schoon te maken. We raden aan het rooster periodiek schoon te maken met een lauw sopje. Met RVS cleaner geef je de RVS onderdelen van het rooster weer een mooie glans.