Bezig met laden...

Insteekslot

Insteeksloten voor binnendeuren, leverbaar in diverse uitvoeringen. Een insteekslot is een essentieel onderdeel van de functionaliteit van binnendeuren. Of je nu een nieuwe deur plaatst of een een bestaande deur renoveert, het kiezen van het juiste insteekslot is cruciaal.

6 producten

Filters
per pagina

Vind jouw ideale insteekslot binnendeur

Het vinden van het juiste binnendeur insteekslot hoeft geen uitdaging te zijn. Met onze collectie insteeksloten ben je verzekerd van een hoogwaardig product dat perfect aansluit bij jouw wensen en de stijl van je interieur. De dagschoot van deze woningbouwsloten is omkeerbaar, zodat deze insteeksloten geschikt zijn voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren. De doornmaat, dat is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat tot het hart van de deurkruk, is bij alle varianten 50 mm.

Insteeksloten: veiligheid en stijl voor elke binnendeur

Insteeksloten zijn de ruggengraat van de functionaliteit van binnendeuren. Of je nu op zoek bent naar een slot voor een loopdeur, slaapkamerdeur, badkamerdeur of kantoordeur, de juiste keuze van een insteekslot verhoogt zowel de functionaliteit als de esthetiek van de ruimte.

Kies het perfecte insteekslot

Bij het selecteren van een insteekslot voor je binnendeur is het belangrijk om rekening te houden met het type deur, het gewenste beveiligingsniveau en de stijl van je interieur. Ons assortiment omvat een verscheidenheid aan insteeksloten, met of zonder sleutel. Elk slot in ons aanbod is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan onze hoge standaarden voor kwaliteit, duurzaamheid, en design.

Insteekslot vervangen

Door intensief gebruik kan het voorkomen dat deursloten na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Je kunt dan namelijk last krijgen van problemen zoals het naar beneden hangen van een deurklink of een verminderde functionaliteit van het oude slot. Door tijdig je deurslot te vervangen, zorg je ervoor dat je deur soepel blijft functioneren.

Insteeksloten in diverse uitvoeringen

  • Loopslot: deze sloten zijn geschikt voor tussendeuren die alleen met een deurklink bediend worden. Je kunt de deur niet op slot doen met een sleutel.
  • Badkamerslot en/of toiletslot: deze vrij/bezet sloten zijn geschikt voor badkamers en toiletten waarbij je met een WC sluiting kan aangeven of de ruimte vrij of bezet is.

Wanneer je het deurslot kunt openen of sluiten met een sleutel, is het een een dag- en nachtslot:

  • Cilinderslot met dag- en nachtslot: Dit slot is afsluitbaar met een profielcilindergat en dient te worden gecombineerd met een profielcilinder.
  • Klavierslot met dag- en nachtslot: In tegenstelling tot het cilinderslot, wordt een klavierslot direct met een sleutel bediend.

Kastsloten worden vaak gebruikt bij meterkasten en voorraadkasten. Deze worden ook bediend met een sleutel, maar zonder deurkruk. In plaats van een deurkruk wordt er meestal een deurknop gebruikt:

  • Cilinder kastslot: Dit slot wordt bediend met de sleutel van een profielcilinder.
  • Klavier kastslot: Dit slot wordt met de meegeleverde sleutels bediend.

Deurslot voor buitendeur

De insteeksloten in deze categorie zijn geschikt voor binnendeuren. Ben jij op zoek naar een deurslot voor een buitendeur? Bekijk dan onze RVS veiligheidssloten. Deze zijn SKG gekeurd en dus extra inbraakwerend.