Bezig met laden...
Vanaf € 17,11 Prijs per stuk
Artikelnummer
SV000
VRAAG OVER DIT PRODUCT?   
 Mail  045-7370045
ma t/m vr
09:00 tot 16:30 uur
(vrijdag tot 12:00 uur)
Heb je een vraag over dit product?

RVS bolrooster met ronde kap, vervaardigd van RVS304 met een mat geborsteld oppervlak en voorzien van grofmazig gaas. Het bolventilatierooster heeft een mooie RVS mat geborstelde bolling die de uitlaat beschermt tegen regeninslag en wordt geleverd inclusief afdruipdriehoek. Deze voorkomt waterstrepen langs de muur. Dit ventilatierooster is aan de achterzijde voorzien van een aansluitbus voor aansluiting op een ronde afvoerbuis. Het gevelrooster wordt gemonteerd door middel van een klemverbinding in het afvoerkanaal en wordt vastgezet met schroefjes, welke worden meegeleverd. Het rooster is geschikt voor natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en afzuigkappen. Dit type rooster is tevens geschikt voor warmte terugwin installaties (WTW).

Let op: Wil je dit rooster gebruiken voor een afzuigkap, houd hiermee rekening:

  • Afzuigkappen hebben een terugslagklep nodig die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Dit gevelrooster kan alleen gecombineerd worden met een afzuigkap die reeds is voorzien van een terugslagklep. Is dit niet het geval, dan zal er alsnog koude lucht via de kap binnenstromen.
  • Voor afzuigkappen adviseren wij overdrukroosters, deze zijn voorzien van een overdrukfunctie.

Bolrooster met grofmazig gaas, RVS - Toepassing

Geschikt voor natuurlijke ventilatie   Geschikt voor mechanische ventilatie   Geschikt voor WTW installaties   Geschikt voor afzuigkappen   Niet geschikt voor wasdrogers
Weet je niet zeker of dit ventilatierooster voor jouw situatie geschikt is? Bekijk dan onze pagina met informatie over de toepassing van diverse soorten ventilatieroosters.

RVS bol gevelrooster met grofmazig gaas - Technische informatie

Type: Bolrooster
Model: Bol
Toepassing: Afvoeren en toevoeren van lucht
Leverancier: PANEIR - AIRDESIGNS
Materiaal: RVS304
Oppervlak: Mat geborsteld / K320 geslepen
Montage: Klem- en schroefverbinding
Extra's: Inclusief afdichtrubber, bevestigingsmaterialen en afdruipdriehoek

Montage van het RVS bolle ventilatierooster

Het RVS bolrooster kan eenvoudig en snel worden gemonteerd. Het rooster wordt door middel van de klemveren gemonteerd in ronde ventilatiekanalen. Vervolgens wordt het rooster vastgeschroefd met de meegeleverde schroeven.

Onderhoud van het RVS bolle ventilatierooster

Voor het goed functioneren van dit rooster is het van belang om het afvoerkanaal en het rooster elk jaar te inspecteren en schoon te maken. Zorg dat het rooster altijd open staat om een gezonde luchtverversing in je huis te waarborgen. Met RVS cleaner geef je het rooster weer een mooie glans.