Bezig met laden...

Overdrukrooster

Overdrukroosters in alle soorten en maten: dit zijn buitenroosters met een een overdrukklep of overdrukkap die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Een overdrukrooster voor de buitenmuur is uitermate geschikt voor gebruik bij een afzuigkap, wasemkap, wasdroger en mechanische afzuiging. Bekijk ook alle ventilatieroosters voor de buitenmuur.

23 producten

Filters
per pagina

Wat is een overdruk rooster?

Een overdrukventilatierooster is een speciaal soort ventilatierooster dat wordt gebruikt om overdruk in een ruimte te reguleren. Een overdrukrooster werkt op basis van het principe van positieve druk.

Wat doet een overdrukrooster?

Een overdrukrooster is voorzien van een terugslagklep die open gaat bij overdruk. Op dat moment staat het afvoerkanaal open. Als de overdruk wegvalt, sluit de klep en is het afvoerkanaal weer gesloten. Het grote voordeel van dit type rooster is dat de luchtstroom maar in één richting mogelijk is, namelijk van binnen naar buiten. Hierdoor wordt vochtige lucht naar buiten geblazen, maar kan er geen koude lucht van buiten naar binnen omdat dan de klep of lamellen gesloten zijn. Ook kan er dan geen ongedierte zoals insecten of vogels het afvoerkanaal binnendringen.

Welk rooster voor afzuigkap?

Voor een afzuigkap of wasdroger heb je een overdrukrooster nodig. Als de afzuigkap of wasdroger wordt aangezet, ontstaat de overdruk die nodig is om de overdrukklep te openen. Zodra het apparaat wordt uitgezet, verdwijnt de overdruk en sluit de klep. Zo wordt er alleen geventileerd op het moment dat het apparaat aan staat en kan koude lucht niet constant je huis binnen stromen.

Rooster afzuigkap kopen

  • Overdruk kaproosters: Voorzien van een terugslagklep. Geschikt voor wasdrogers, afzuigkappen, mechanische ventilatie en andere systemen die luchtdruk creëeren. 
  • Eco+ design overdrukroosters: Voorzien van een inwendige terugslagklep in combinatie met een schuimen rand of schuimring, waardoor het dichtvallen van de vlinderklep gedempt wordt. Deze hebben een bijzonder lage luchtweerstand én verhoogde capaciteit. Geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie en afzuigkappen.
  • Premium Line overdrukroosters: Voorzien van een geïsoleerde vlinderklep in combinatie met een schuimen rand of schuimring, waardoor het dichtvallen van de vlinderklep gedempt wordt. De vlinderklep opent als er een overdruk ontstaat door bijvoorbeeld het aanzetten van een wasdroger of afzuigkap. Als de droger of wasemkap weer wordt uitgezet en de overdruk wegvalt, zal de terugslagklep weer vanzelf sluiten. Hierdoor staat het afvoerkanaal niet constant open en kan er geen koude lucht door afzuigkanaal naar binnen dringen. Door hun constructie hebben deze roosters een gereduceerd geluidsniveau. Design ventilatieroosters, niet alleen leverbaar in RVS, maar ook in zwart en wit. Geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie, een afzuigkap, dampkap of een wasdroger.

Design roosters van hoogwaardige kwaliteit

Onze overdrukroosters zijn uniek door hun bijzondere design en hoogwaardige kwaliteit. Als dé expert in ventilatieroosters kunnen we met zekerheid zeggen dat onze ventilatieroosters met overdrukfunctie altijd een goede keuze vormt.

Groot assortiment ventilatieroosters

Bekijk ook eens alle andere ventilatieroosters in onze webshop. Of je nu op zoek bent naar binnenroosters, buitenroosters, deurroosters, ventilatieventielen of zwarte ventilatieroosters: hier vind je ze allemaal. Met diverse formaten en kleuren vind je bij ons altijd het ideale ventilatierooster. Verbeter de luchtkwaliteit van jouw leefruimte met de hoogwaardige ventilatieroosters van RVS Land.