Bezig met laden...

Overdrukroosters

Overdrukroosters zijn buitenroosters en hebben een overdrukklep of overdrukkap die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Dit type rooster is voor de buitenmuur uitermate geschikt voor gebruik bij een afzuigkap, wasemkap, wasdroger en mechanische afzuiging.

29 producten

Filters
per pagina

Rooster afzuigkap kopen

Als de afzuigkap of wasdroger wordt aangezet, ontstaat er een overdruk waardoor de overdrukklep of -kap geopend wordt. Zodra het apparaat stopt en de overdruk wegvalt, zal deze klep of kap weer dichtvallen en het afvoerkanaal afsluiten.

Ventilatieroosters met overdruk functie

Het grote voordeel van dit type rooster is dat de luchtstroom maar in één richting mogelijk is, namelijk van binnen naar buiten. Hierdoor wordt vochtige lucht naar buiten geblazen, maar kan er geen koude lucht van buiten naar binnen omdat dan de klep of lamellen gesloten zijn. Ook kan er dan geen ongedierte zoals insecten of vogels het afvoerkanaal binnendringen.

Afzuigkap rooster buitenmuur leverbaar in diverse uitvoeringen

  • Overdruk kaproosters: Voorzien van een terugslagklep. Geschikt voor wasdrogers, afzuigkappen, mechanische ventilatie en andere systemen die luchtdruk creëeren. 
  • Eco+ design overdrukroosters: Voorzien van een inwendige terugslagklep in combinatie met een schuimen rand of schuimring, waardoor het dichtvallen van de vlinderklep gedempt wordt. Deze hebben een bijzonder lage luchtweerstand én verhoogde capaciteit. Geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie en afzuigkappen.
  • Premium Line overdrukroosters: Voorzien van een geïsoleerde vlinderklep in combinatie met een schuimen rand of schuimring, waardoor het dichtvallen van de vlinderklep gedempt wordt. De vlinderklep opent als er een overdruk ontstaat door bijvoorbeeld het aanzetten van een wasdroger of afzuigkap. Als de droger of wasemkap weer wordt uitgezet en de overdruk wegvalt, zal de terugslagklep weer vanzelf sluiten. Hierdoor staat het afvoerkanaal niet constant open en kan er geen koude lucht door afzuigkanaal naar binnen dringen. Door hun constructie hebben deze roosters een gereduceerd geluidsniveau. Design ventilatieroosters, niet alleen leverbaar in RVS, maar ook in zwart en wit. Geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie, een afzuigkap, dampkap of een wasdroger.

Design roosters van hoogwaardige kwaliteit

Onze overdrukroosters zijn uniek door hun bijzondere design en hoogwaardige kwaliteit. Als dé expert in ventilatieroosters kunnen we met zekerheid zeggen dat onze ventilatieroosters met overdrukfunctie altijd een goede keuze vormt.