Bezig met laden...

Bolrooster

RVS bolroosters zijn niet afsluitbare, ronde ventilatieroosters voor toevoer en afvoer van lucht. Het RVS bolrooster is voorzien van een halfbolle ronde kap om valse luchtstroom of invloed van wind zo klein mogelijk te maken. Bekijk ook alle ventilatieroosters voor de buitenmuur.

7 producten

Filters
per pagina

Wat is een bolrooster?

Een bolrooster is een specifiek type ventilatierooster dat een bolvormig ontwerp heeft. De bolle vorm bevordert een gelijkmatige verspreiding van de luchtstroom en ziet er ook nog eens mooi uit. Dit rooster wordt vaak gebruikt als een inlaatrooster om lucht in een ruimte te laten stromen of als een uitlaatrooster om lucht uit een ruimte af te voeren.

RVS bolrooster met grof en fijn gaas

In onze webshop vind je twee soorten bolroosters:

  • Bolroosters met grofmazig gaas: Het grofmazige gaas zorgt voor een grote luchtdoorstroom. Deze bolroosters zijn geschikt voor natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en warmte terugwin installaties (WTW). Bij aanwezigheid van terugslagklep zijn deze ventilatieroosters ook geschikt voor gebruik in combinatie met een afzuigkap.
  • Bolroosters met fijnmazig gaas en lamellen: Door de aanwezigheid van lamellen en het fijne gaas is de luchtdoorlaat van deze roosters lager dan bij de roosters met grofmazig gaas. Deze ventilatieroosters zijn geschikt voor natuurlijke en mechanische ventilatie.

Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in huis.

Bolrooster 125mm met een luxe uitstraling

Dit model gevelrooster wordt vaak toegepast als binnen- of buitenrooster en is leverbaar in standaard aansluitmaten tussen 100 mm en 200 mm. Deze roosters met bolle kap worden vervaardigd van RVS en worden geleverd met rubberen afsluitring, bevestigingsmaterialen zodat je direct aan de slag kunt met de montage.

RVS bolrooster online kopen

Ben je op zoek naar een ander soort rooster? Bekijk dan eens ons gehele assortiment ventilatieroosters, waaronder RVS ventilatieroosterszwarte ventilatieroosters en ventilatieventielen. Weet je niet welk rooster je nodig hebt? Wij geven je graag uitleg over de verschillende toepassingen van ventilatieroosters.