Bezig met laden...

Schuifdeurkom

Een schuifdeurkom of komgreep is een type handvat of greep dat vaak wordt gebruikt voor het openen en sluiten van schuifdeuren of kastdeuren. Zoals de naam al aangeeft, heeft het de vorm van een ondiepe kom of schaal en wordt het in de deur ingebouwd. Dit creëert een verzonken gedeelte waarin men de vingers kan plaatsen om de kastdeur te openen. Een schuifdeur kom geeft een strakke uitstraling aan de deur of meubel. Bekijk ook onze schuifdeur systemen.

Producten 1-36 van 40

Filters
Pagina
per pagina

Schuifdeurkom monteren

Een schuifdeurkom wordt verzonken gemonteerd, dat wil zeggen dat de kom moet worden uitgefreesd in de deur voordat deze kan worden gemonteerd. Er zijn ook een aantal zelfklevende schuifdeurkommen leverbaar. Montage gebeurt over het algemeen in 3 eenvoudige stappen:

  1. Meten en aftekenen: Bepaal waar de RVS komgreep moet komen op de deur. Gebruik een meetlint om de juiste positie te bepalen en markeer deze plekken lichtjes met een potlood. Zorg ervoor dat de greep gecentreerd is en op een ergonomisch logische plaats zit.

  2. Boorgaten voorbereiden: Afhankelijk van het type komgreep moet je één of meer gaten boren. Boor voorzichtig op de gemarkeerde plekken. Zorg ervoor dat de boorgaten groot genoeg zijn voor de schroeven, maar niet te groot, zodat de greep stevig vastzit.

  3. RVS komgreep monteren: Plaats de RVS komgreep in de uitgeboorde ruimte. Als de komgreep schroefgaten heeft, plaats de schroeven vanaf de voorkant in de greep en schroef ze vast. Bij een RVS komgreep zonder schroefgaten kun je de greep monteren met kit. Zorg ervoor dat de greep goed vastzit en niet wiebelt.

Schuifdeur kom kopen

Schuifdeurkommen koop je gemakkelijk en snel online. In onze webshop vergelijk je overzichtelijk alle verschillende soorten en modellen en vind je de uitvoering waar je naar op zoek bent, zoals een schuifdeurkom rond. Wij bieden diverse merken aan, waardoor je onder andere een Intersteel schuifdeurkom kunt bestellen.

Komgreep voor een stijlvolle doorgang

Naast schuifdeur kommen kun je ook kiezen voor een deurgreep of schuifdeurkruk om jouw schuifdeur mee te openen of te sluiten. Ga naar alle schuifdeur systemen om alle opties te bekijken.

Deurbeslag: hang- en sluitwerk

In ons complete aanbod deurbeslag vind je alle soorten deurbeslag die je maar kunt bedenken. Met deze artikelen heb je alles wat je nodig hebt om deuren binnen en buiten stijlvol af te werken.