Bezig met laden...

Railingsteunen

RVS railingsteunen voor het zelf samenstellen van een RVS balustrade of hekwerk. Met een railingsteun monteer je op een snelle en mooie manier met RVS buis een horizontale ligger of leuning op je staanders.

18 producten

 1. OP=OP
  Korting 20%
  Railingsteun met knie 42,4 x 2,0 mm, Dubbel verstelbaar, RVS
  Voorraad: 3
  Special Price € 25,81 Prijs per stuk Regular Price € 32,26 Prijs per stuk
  Voorraad: 3
  Special Price € 25,81 Prijs per stuk Regular Price € 32,26 Prijs per stuk
Filters
per pagina

Verschillende soorten railingsteunen

Railinghouders zijn een type buisverbinders leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo zijn er railing steunen waarop een vierkante of rechthoekige leuning gemonteerd kan worden of ronde buis in diverse diameters. Ook zijn er railingsteunen voor in de hoek of met een kantelbaar schoteltje waardoor je de ligger traploos kunt verstellen voor gebruik op trappen en schuine hellingen. Let bij het kiezen van de juiste railingsteun goed op de diameter en wanddikte van de staander en de diameter van de ligger. 

Ronde balustrade met ronde of vierkante ligger

De ligger ligt haaks op de staander of baluster. Bij het maken van een balustrade met ronde staanders, hoeven de liggers niet per se ook rond te zijn.  Je kunt ook een vierkante of rechthoekige ligger monteren op een ronde staander. Railingsteunen kun je dan ook verdelen in:

 • Buis - Buis (voor ronde liggers)
 • Buis - Vlak (voor vlakke liggers)

De railingsteun wordt op de staander gemonteerd door middel van een lijmverbinding. De ligger wordt op de railingsteun vastgezet met twee stuks M5 bolkopschroefjes.

Losse onderdelen voor railingsteunen

RVS railingsteunen kun je ook gemakkelijk zelf samenstellen. Dat doe je met de volgende onderdelen:

 • Eindkap met schroefdraad voor de staander
 • Steel voor de leuningdrager
 • Leuningdragerschoteltje

De steel voor de leuningdrager wordt in de eindkap geschroefd. Het leuningdragerschoteltje wordt middels een M6 x 12 inbusbout vastgezet op de railingsteel.