Bezig met laden...

Oogbouten, Oogmoeren en Schroefhaken

Oogbouten, oogmoeren en oogschroeven, geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen in en om het huis zoals het monteren van RVS kabelsystemen, RVS balustrades en een schaduwdoek.

16 producten

Filters
per pagina

Oogbout monteren

Een RVS oogbout wordt gebruikt om een kabeleindstuk te bevestigen tegen een baluster of koker waarin men metrische schroefdraad kan tappen. Een andere mogelijkheid is om een doorgaand gat te boren in een staander en aan de andere zijde de oogbout met een moer vast te zetten. In gevallen waarin je de RVS staaldraad bijvoorbeeld tegen een muur wil monteren gebruik je een schroefoog. RVS schroefogen zijn voorzien van houtdraad waarmee je de schroef in een plug kan draaien. Oogschroeven kunnen ook zonder plug in houten delen gedraaid worden.

Oogbouten, oogmoeren en schroefhaken voor buiten en op zee

Veel artikelen zijn leverbaar in zeewaterbestendig RVS316, deze zijn zeer corrosievast en dus toepasbaar buitenshuis en nabij zout water. Daardoor kunnen ze ook worden gebruikt aan boord van zeilboten en jachten.

RVS oog monteren

Je kunt kiezen voor een RVS oogmoer met interne schroefdraad of een RVS oogbout of schroefhaak met een draadeind. Al onze oogbouten, oogmoeren en schroefhaken kun je perfect combineren met ons gehele assortiment bevestigingsmaterialen zoals RVS schroeven en bouten.